Дали спирането ни за Шенген от Нидерландия  не става дума

...
Дали спирането ни за Шенген от Нидерландия  не става дума
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Служебният кабинет имаше още много какво да направи, за да изчисти въпросите с Нидерландия

„ Дали прекъсването ни за Шенген от Нидерландия  не става дума за чисто стопански процеси – контейнерни потоци от Далечния изток да не минават през територията на България, а да продължат по линията, по която вървят сега? ” Това разяснява националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Борислав Гуцанов в предаването „ Денят стартира ” по Българска национална телевизия.
„ Да, ние си имаме своите проблеми. Един от тях е построяването на оградата по границата ни с Турция, което се случи по един възмутителен метод с отклонение на средства. За жал, прокуратурата не се задейства по тези въпроси. Грешка беше и промяната на гранична полиция от настоящия министър. Но да се приказва, че страната ни не дава отговор на изискванията, това е прекомерно ”, добави той.
Според социалиста в оставащите няколко дни би трябвало да се направи всичко допустимо България да стане част от Шенген. По неговите думи в последните месеци служебният кабинет е имал какво още доста повече да направи, с цел да се изчистят въпросите с Нидерландия, в случай че напрежението е било ясно за всички.
„ Публично и за първи път президентът разяснява, че „ Продължаваме промяната ” е план, който е директно обвързван с него – т.е., че е имало политическо инженерство. Това не е най-хубавото нещо за един държавен глава ”, разяснява още Борислав Гуцанов.
По неговите думи Румен Радев е желал да в профил ГЕРБ от властта и на тяхно място да бъде Политическа партия, с цел да може по този метод той да има повече власт в страната. Според социалиста президентът не е добряк и доста добре е знаел кои са „ Продължаваме промяната ”, с цел да разяснява  ситуацията по метода, по който в този момент го прави.
„ Ние не можем да подкрепим мандат на ГЕРБ, тъй като 12 години водим борба с техния управнически модел. Няма по какъв начин сега ние да ги подкрепим, тъй като проф. Габровски е претендентът им за министър-председател. Ние го почитаме като доктор и експерт и по тази причина ще отидем очи в очи да му кажем, че няма да получи поддръжката на Българска социалистическа партия. Така е редно ”, сподели още Борислав Гуцанов.
Той акцентира, че когато се стигне до третия мандат, тогава левицата ще разяснява дали може или не може да се сформира постоянен кабинет.
„ Да, считаме, че е по-добре да има постоянен кабинет и виждате, че през последните месеци по всевъзможен метод се стремим да има подобен – направихме всичко допустимо с мандат на „ ИТН ”, с „ Продължаваме промяната ” и „ Демократична България ” направихме голям компромис. И в този момент сме подготвени на мъдри държавнически дейности ”, добави той по тематиката.
Той уточни още, че в случай че третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, ще има договаряния за държавно управление, само че позволи, че с ГЕРБ мъчно ще се откри общ език. Относно втория мандат на „ Продължаваме промяната ” Гуцанов смята, че Българска социалистическа партия има доста разминавания с тях и не вижда по какъв начин ще бъдат изчистени на договаряния, като за образец даде едноличното решение на Кирил Петков да приключи контракта с „ Газпром ”.
„ От първостепенно значение за Българска социалистическа партия е въпросът по какъв начин ще се развива страната, за което в последните месеци не се приказва ”, посочи депутатът от „ Българска социалистическа партия за България ”
„ Огромен е натискът от страна на Партията на европейските социалисти България да одобри Истанбулската спогодба. Това няма по какъв начин да се случи. Нашата позиция не е изменена и няма да бъде изменена. Считаме, че едно дете се ражда като момче или като момиче и не може да има „ родител 1 ” и „ родител 2 ”. Що се отнася до правата на дамите, тъкмо Българска социалистическа партия сме партията, която най-вече ги пази. Ние внесохме три законопроекта за отбрана на правата на дамите и за равноправието на половете ”, сподели в умозаключение Борислав Гуцанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР